window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-145443559-1');

Oproep verhinderdata piket gaat viral; NOvA, NVSA en NVJSA roepen op tot piketstaking

Oproep verhinderdata piket gaat viral; NOvA, NVSA en NVJSA roepen op tot piketstaking
0 0 1935 27 september 2019

Het lijkt te zijn begonnen als een oproep op Twitter van strafrechtadvocaat Robert Malewicz op social media (die zelf zegt geïnspireerd te zijn door collega strafrechtadvocaat Iwan Appel). Afgelopen woensdag postte het idee om Minister Sander Dekker een stevig signaal te geven: alle advocaten geven de eerste twee weken van januari 2020 op als verhinderdatum voor de piketdienst. En dat idee bleek aan te slaan. Sterker, dat idee ging viral.

Malewicz kreeg al gauw bijval van collega’s, toen van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten (NVJSA) en een dag later sloot ook de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) zich en riep via LinkedIn alle piketadvocaten op om zich aan te sluiten.

Inmiddels hebben de besturen van de NOvA, de NVSA en de NVSJA er zelfs een gezamenlijke oproep in een extra nieuwsbrief aan gewijd, waarin ze alle piketstrafrechtadvocaten aansporen om de data 1 tot en met 14 januari 2019 op te geven als verhinderdata voor de strafpiketlijst. “Als protest tegen de onderbetaling van de sociale advocatuur,” aldus de nieuwsbrief.

De nieuwsbrief bevat zelfs een instructie en stappenplan. Piketadvocaten kunnen hun niet-beschikbaarheid doorgeven via de portal van de Raad voor Rechtsbijstand  of via helpdeskpiket@rvr.org.

 

Geen reacties
Schrijf als eerste een reactie