window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-145443559-1');

Forum is van start: juridische kennis voor iedereen

Forum is van start: juridische kennis voor iedereen
1 0 843 30 augustus 2019

Forum is een onafhankelijk juridisch platform en social network waarop iedereen kan publiceren over juridische actualiteiten. Blogs over nieuws, achtergrond artikelen, opinies en commentaar op rechtspraak. Zo maken we juridische kennis toegankelijk voor een breed publiek.

Juridisch kennisplatform

Forum is een juridisch kennisplatform. Iedereen die zijn kennis wilt delen met een breed publiek kan gratis member worden en zelfstandig publiceren. Leden kunnen blogs of vlogs publiceren over actualiteiten, maar bijvoorbeeld ook artikelen met meer ruimte voor achtergrond en context. Je kan standpunten bepleiten of een opinie verwoorden in een column. En last but not least: op Forum kan je je analyse van rechtspraak publiceren in ‘annotaties’, die we op Forum gewoon ‘commentaar’ noemen.

Alle zaken die normaal worden gepubliceerd in vakbladen die eigenlijk alleen voor juristen toegankelijk zijn, vind je op Forum dus gewoon online.

Juridisch social network

Forum is opgezet als een social network. De profielen van de leden zijn openbaar zodat je snel kunt zien wat iemand nog meer gepubliceerd heeft en je kunt iemand volgen zodat je altijd op de hoogte blijft van nieuwe publicaties.

Op Forum publiceren we over juridische onderwerpen, maar Forum is er zeker niet alleen voor en door juristen. Met Forum willen we juist ook een brug slaan tussen de juridische wereld en de rest van de maatschappij. Op Forum kunnen leden juridische context gegeven aan maatschappelijke ontwikkelingen en kunnen ontwikkelingen in de juridische wereld in maatschappelijk perspectief worden geplaatst.

Een voorbeeld. Iedereen leest in de krant over de ‘minder! minder!’ zaak van Geert Wilders, maar hoe zit dan nou precies juridisch? Welk strafbaar feit wordt ten laste gelegd? Is het heel uitzonderlijk dat iemand voor een dergelijke uitspraak wordt vervolgd, of is het verloop van dit strafproces juist uitzonderlijk? Juristen kunnen daarover publiceren op Forum.

Een ander voorbeeld. Door de ‘stikstofuitspraak’ lijkt het hele land op slot te moeten. Omgevingsvergunningen moeten worden herzien, bouwplannen komen stil te liggen en bedrijven vrezen dat de economie ‘op slot’ gaat. Maar wat heeft de Raad van State nou eigenlijk precies geoordeeld en waarom kan dat zulke gevolgen hebben?

We gaan van start met een minimal viable product (ofwel: mvp) en er is dus per definitie veel ruimte voor verdere ontwikkeling en verbetering. Een platform als Forum bouw je samen, dus alle ideeën, tips en opmerkingen zijn van harte welkom, via de website zelf of via een mailtje naar hello@lawforum.nl.

Veel lees en publiceer plezier!

Team Forum

Geen reacties
Schrijf als eerste een reactie