window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-145443559-1');

Advocaat Derk Wiersum doodgeschoten

0 0 626 19 september 2019

Strafrechtadvocaat Derk Wiersum werd woensdagochtend op straat doodgeschoten toen hij van zijn huis in Amsterdam Buitenveldert naar zijn auto liep. De schutter is voortvluchtig. Omstanders verklaarden over een jonge man van rond de 20 jaar die een capuchon en zwarte kleding droeg.

Er is geschokt en met verbijstering gereageerd op de moordaanslag. Alom wordt aangenomen dat Derk Wiersum is vermoord omdat hij als advocaat Nabil B. bijstond, die als kroongetuige verklaringen heeft afgelegd in het Marengo proces, de liquidatiezaak tegen hoofdverdachten Ridouan Taghi en Said Razzouki en enkele medeverdachten.

Anderhalf jaar geleden op 29 maart 2018 werd in Amsterdam Noord de onschuldige broer van de kroongetuige, Reduan Bakkali, vader van jonge kinderen op 41 jarige leeftijd vermoord. Ook van die moordaanslag wordt aangenomen dat de verdachten van het Marengo proces erachter zitten.

Een geƫmotioneerde minister Grapperhaus noemde de moord een aanslag op de rechtstaat. Burgemeester Halsema sprak van een afschuwelijke moord die het wezen van de rechtstaat aantast.

Collega advocaten omschrijven Derk Wiersum als zeer betrokken, aimabel, gedreven, professioneel en prettig in de omgang. Een lieve zachtaardige man. Een goede advocaat met een onberispelijke reputatie.

Naast zijn werk als strafrechtadvocaat, was Derk Wiersum was hij rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Zeeland West Brabant. Ook was hij penningmeester van de Stichting Rechtshulp Terdoodveroordeelde en was hij verbonden aan de stichting Dutch & Detained, die zich inzet voor Nederlandser die gedetineerd zijn in het buitenland.

Derk Wiersum was 44 jaar oud, getrouwd en had twee schoolgaande kinderen.

Geen reacties
Schrijf als eerste een reactie