window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-145443559-1');

Scheiding aanvragen

Scheiding aanvragen

Echtscheiding aanvragen

Een echtscheidingsadvocaat kan u adviseren over al de zaken die komen kijken bij een echtscheiding. Ook al gaan jullie in goed overleg uit elkaar en is de verdeling van spullen, ouderschapsplan en woonruimte onderling geregeld, een advocaat is vereist om het verzoek tot scheiding aan te vragen bij de rechtbank. Voorgaande heeft natuurlijk de voorkeur, alleen in de praktijk is de afwikkeling van het scheiden vaak complexer. Zijn er bijvoorbeeld huwelijkse voorwaarden opgesteld of zijn jullie getrouwd in gemeenschap van goederen? Zeker als de onderlinge verhoudingen vertroebelt zijn en jullie er samen niet uitkomen wordt de scheiding al complexer. In het geval u beide akkoord bent, maar bij sommige zaken er niet uitkomen kunnen jullie een mediator of scheidingsadvocaat inhuren. De advocaat/mediator is onpartijdig en helpt jullie bij het afwikkelen van de scheiding. Ligt u of uw ex-partner dwars en vinden jullie geen oplossing? Dan rest er niks anders dan beide een eigen scheidingsadvocaat in te schakelen. De echtscheidingsadvocaten zullen dan onderhandelen. Zodoende hoeven jullie geen contact meer met elkaar te hebben. Echtscheiding aanvragen? Laat u informeren door een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat.

Scheiding aanvragen

Een verzoekschrift tot scheiding kan gezamenlijk ingediend worden of eenzijdig. Bij een gezamenlijk verzoek hoeft u niet te verschijnen bij de rechtbank. Bij een eenzijdig verzoek zal u zich wel moeten melden. Let wel dat ook de kinderen kunnen worden opgeroepen. Een scheiding aanvragen kan met behulp van een echtscheidingsconvenant, maar dit is niet verplicht. In het convenant staan al de zaken die jullie zijn overeengekomen vermeld. Denk ook pensioenverdeling, het ouderschapsplan, de woonruimte en de verdeling van spullen en/of schulden. Een scheiding aanvragen met een echtscheidingsconvenant versoepeld de procedure, omdat alles al geregeld is. Laat een advocaat u adviseren over de te nemen stappen en eventueel het echtscheidingsconvenant.

Echtscheidingsadvocaten

De periode in aanloop naar de echtscheiding en tijdens de echtscheidingsprocedure is vaak erg emotioneel. Gaat u scheiden met kinderen? Het belang van het kind dient altijd voorop te staan. Het is dus zaak om in goed overleg te blijven met uw ex-partner en samen het huwelijk goed af te sluiten. Heeft u hulp nodig van een echtscheidingsadvocaat? Schroom niet om tijdig een advocaat te benaderen. De advocaat kan u voorzien van juridisch advies en een inzicht geven over de te nemen stappen.

Website: https://www.echtscheidingsrechtadvocaten.nl

Geen reacties
Schrijf als eerste een reactie